sobota, 13 września 2014

Smoothie z gruszkami w trzech odsłonach

Smoothies z dzisiejszego postu powstały na potrzeby nowej kulinarnej inicjatywy blogerów z Dolnego Śląska. Całkiem niedawno wydaliśmy pierwszy numer magazynu Kocioł http://magazynkociol.pl/. Znajdziecie tam mnóstwo przepisów z gruszkami i pomidorami, dolnośląskie inspiracje kulinarne i wywiady z lokalnymi producentami żywności. Duma mnie rozpiera, kiedy czytam ten magazyn. Jeszcze 2 miesiące temu prawie się nie znaliśmy, ale to nie stanowiło przeszkody, żeby stworzyć ten wspólny projekt. Duży nakład pracy i czasu został włożony, aby przygotować pierwszy numer. Zajrzyjcie i sprawdźcie efekt!
Nie przedłużając, zapraszam na zdrowe i smaczne smoothies w trzech zdrowych i bardzo owocowych odsłonach.



Co potrzebujemy?

Na 2 porcje z każdego rodzaju.

Żółty:
  • 3 miękkie gruszki
  • 1 banan
  • 1 małe mango
  • 100 ml zielonej herbaty
Zielony:
  • 3 miękkie gruszki
  • duża garść szpinaku
  • pół awokado
  • sok z jednej limonki
Ciemnozielony:
  • 3 miękkie gruszki
  • 1 banan
  • 2 kiwi
  • 100 ml zielonej herbaty
Jak przyrządzamy?
Każdy ze smoothies przygotowujemy w ten sam sposób.
Zaparzamy zieloną herbatę i czekamy, aż ostygnie. Owoce obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki i blendujemy razem z zieloną herbatą lub sokiem z limonki.
Możemy kontrolować konsystencję smoothies, zmniejszając lub zwiększając ilość płynów.
Smacznego!

Zajrzyj jeszcze tutaj:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...