czwartek, 30 lipca 2015

Carpaccio z cukinii

Lato w pełni, człowiek w biegu. W domu siedzieć się nie chce,a jedyną rozsądną opcją spędzania wolnego czasu jest leżenie na kocu pod drzewem. Wpadam do mieszkania, zaglądam do lodówki i na szybko robię TO! Idealne na upalne dni carpaccio ze świeżej cukinii. Ten przepis, jak i wiele innych z wykorzystaniem cukinii znajdziecie w ostatnim, letnim magazynie Kocioł. Mamy tam nawet kruche ciasto z cukinią!



Co potrzebujemy?
  • 1 cukinia
  • 100 g sera z błękitną pleśnią
  • 50 g orzechów włoskich
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
Jak przyrządzamy?

Umytą cukinię kroimy w bardzo cienkie plastry. Rozkładamy na talerzach.
Orzechy grubo siekamy, ser kruszymy w rękach na małe kawałki. Rozkładamy wszystko na plastrach cukinii.
Podajemy polane oliwą i oprószone do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zajrzyj jeszcze tutaj:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...