środa, 2 października 2013

Grzanki z kozim serkiem i konfiturą z czerwonej cebuli

Dokładnie 10 lat temu w słonecznej Hiszpanii spróbowałam połączenia koziego sera i konfitury z czerwonej cebuli. Zakochałam się w tych smakach i miłość trwa do dziś. Teraz Wasza kolej na romans z czerwona cebula :)







 



Co potrzebujemy?


  • bagietka
  • kremowy serek kozi do smarowania
  • konfitura z czerwonej cebuli- przepis tutaj
  • rukola
  • oliwa z oliwek
  • krem balsamiczny albo ocet balsamiczny
Jak przyrządzamy?

Jedno z najprostszych dań na blogu :)
Bagietkę kroimy na średniej grubości kawałki i opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Na ciepłe kawałki pieczywa nakładamy serek i konfiturę z cebuli. 
Zawsze serwuję takie grzanki z rukolą, ponieważ uważam, że smaki doskonale się uzupełniają. Jeśli masz również ochotę na takie połączenie to umytą i osuszoną rukolę polej oliwą z oliwek i kremem balsamicznym. Mieszamy rękami. Mniam!
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zajrzyj jeszcze tutaj:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...