Dokładnie 10 lat temu w słonecznej Hiszpanii spróbowałam połączenia koziego sera i konfitury z czerwonej cebuli. Zakochałam się w tych smakach i miłość trwa do dziś. Teraz Wasza kolej na romans z czerwona cebula :)
Co potrzebujemy?
- bagietka
- kremowy serek kozi do smarowania
- konfitura z czerwonej cebuli- przepis tutaj
- rukola
- oliwa z oliwek
- krem balsamiczny albo ocet balsamiczny
Jedno z najprostszych dań na blogu :)
Bagietkę kroimy na średniej grubości kawałki i opiekamy w tosterze lub w piekarniku. Na ciepłe kawałki pieczywa nakładamy serek i konfiturę z cebuli.
Zawsze serwuję takie grzanki z rukolą, ponieważ uważam, że smaki doskonale się uzupełniają. Jeśli masz również ochotę na takie połączenie to umytą i osuszoną rukolę polej oliwą z oliwek i kremem balsamicznym. Mieszamy rękami. Mniam!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz