sobota, 27 lipca 2013

Szybka sałatka z fetą i czereśniami

W sobotnie wieczory nie ma czasu na gotowanie. Są ważniejsze rzeczy, kiedy za oknem ciepły wieczór i Wisła na wyciągnięcie ręki. Za namową M. na kolację zrobiłam baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo szybką sałatkę. Występują w niej owoce w wersji wytrawnej. Ufff jak to dobrze, że w końcu się przekonałam, że owoce to nie tylko na słodko :) Tyle bym traciła...




Co potrzebujemy?


Składniki na 2 osoby.


  • 2 garści rukoli
  • 3/4 opakowania sera feta
  • ok. 25 dag czereśni
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • świeżo mielony pieprz
Jak przyrządzamy?


Rukolę i czereśnie umyć i wysuszyć. Dodatkowo czereśnie przekroić na pół i wyciagnąć pestki. Do miski wrzucić sałatę, czereśnie i pokrojoną w kostkę fetę. Całość polać oliwą i dokładnie wymieszać. Kiedy sałatka wyląduje już na talerzach, oprószyć świeżo mielonym pieprzem. 
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie sałatki słodko-słone, ostatnio zamiast fety dodaję ser bałkański(np.z lidla), trochę mniej słony :)

    OdpowiedzUsuń

Zajrzyj jeszcze tutaj:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...