Omlet, który dziś prezentuje to bardzo dobrze znany bohater w moim rodzinnym domu. Mówimy na niego "grzybek", zupełnie nie wiem dlaczego :) Pojawił się w rodzinie za sprawą Babci, która jest mistrzynią w smażeniu "grzybków". Może to za sprawą starej patelni z drewnianą rączką, kupionej lata temu od Cyganów na świdnickim targu. Jedno jest pewne, moje omlety nigdy nie smakowały tak jak te od Babci. Liczę, że to kwestia wprawy, a Babcia szuka dla mnie patelni na targu.
Co potrzebujemy?
- 2 duże jajka
- 4 łyżki śmietany 18%
- 80 g mąki tortowej
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- szczypta soli
- konfitura/ owoce do podania
- olej do smażenia
Jak przyrządamy?
Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy mąkę
i resztę suchych składników. W razie potrzeby dosypać mąkę. Masa powinna mieć
konsystencję gęstej śmietany. Omlety smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z
odrobiną oleju.
Smacznego!
e767o8kwgyu209 sex chair,horse dildo,female sex toys,sex chair,masturbators,cheap sex toys,masturbators,dildos,sex toys e586w7qnhlf092
OdpowiedzUsuńp762k3ezemg448 replica bags e330o8xegjz922
OdpowiedzUsuń