Prostota górą! W mojej kuchni często sprawdzają się nieskomplikowane i szybkie dania. Uważam, że krótka lista składników jest przepisem na sukces. Czasem też porywam się na klasyczne dania, ale z odrobina szaleństwa ;) Stąd włoski klasyk w letniej wersji z truskawkami zamiast pomidorów. Ta sałatka to jeden z pierwszych przepisów na blogu, odświeżony w ramach nowego numeru magazynu Kocioł. Znajdziecie w nim jeszcze więcej pomysłów na truskawki i ogórkowe inspiracje, świetny wywiad i najpiękniejszy piknik, jaki ostatnio widzieliście.
Co potrzebujemy?
- 2 x 100 g sera mozzarella
- 6 dużych truskawek
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- liście bazylii
Jak przyrządzamy?
Mozzarellę i truskawki kroimy w grube
plastry. Układamy naprzemiennie na talerzach razem z liśćmi bazylii. Skrapiamy
oliwą i octem balsamicznym wedle uznania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz