sobota, 11 stycznia 2014

Kotleciki z jagnięciny podane na kaszy kuskus z migdałami

Znowu w mojej kuchni zagościły nowości. Pierwszy raz miałam do czynienia z mięsem jagnięcym. Debiut okazał się udany. Kotleciki wyszły soczyste i miękkie. Struktura kaszy doskonale komponowała się z całością. 
Nie bójcie się małych eksperymentów w kuchni. Posiłek przygotowany z nowym produktem daje naprawdę dużo satysfakcji :)



Co potrzebujemy?
  • 4 kotlecik z jagnięciny z kością
  • szklanka kaszy kuskus
  • garść migdałów
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka imbiru mielonego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • oliwa do smażenia
Jak przyrządzamy?

Jagnięcinę przyprawiamy solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po ok 3-4 min. z każdej strony.
Przygotowujemy kuskus według opisu na opakowaniu. Na patelni podgrzewamy kurkumę i imbir z odbronią oliwy. Dodajemy gotowy kuskus i migdały. Dokładnie mieszamy.
Kotleciki podejemy na kaszy. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zajrzyj jeszcze tutaj:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...