Znowu w mojej kuchni zagościły nowości. Pierwszy raz miałam do czynienia z mięsem jagnięcym. Debiut okazał się udany. Kotleciki wyszły soczyste i miękkie. Struktura kaszy doskonale komponowała się z całością.
Nie bójcie się małych eksperymentów w kuchni. Posiłek przygotowany z nowym produktem daje naprawdę dużo satysfakcji :)
Co potrzebujemy?
- 4 kotlecik z jagnięciny z kością
- szklanka kaszy kuskus
- garść migdałów
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka imbiru mielonego
- 3 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- oliwa do smażenia
Jagnięcinę przyprawiamy solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni po ok 3-4 min. z każdej strony.
Przygotowujemy kuskus według opisu na opakowaniu. Na patelni podgrzewamy kurkumę i imbir z odbronią oliwy. Dodajemy gotowy kuskus i migdały. Dokładnie mieszamy.
Kotleciki podejemy na kaszy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz