Lato w pełni, człowiek w biegu. W domu
siedzieć się nie chce,a jedyną rozsądną opcją spędzania wolnego czasu jest
leżenie na kocu pod drzewem. Wpadam do mieszkania, zaglądam do lodówki i na
szybko robię TO! Idealne na upalne dni carpaccio ze świeżej cukinii. Ten przepis, jak i wiele innych z wykorzystaniem cukinii znajdziecie w ostatnim,
letnim magazynie Kocioł. Mamy tam nawet kruche ciasto z cukinią!
Co potrzebujemy?
- 1 cukinia
- 100 g sera z
błękitną pleśnią
- 50 g orzechów
włoskich
- oliwa z oliwek
- sól
- świeżo mielony
pieprz
Jak
przyrządzamy?
Umytą cukinię kroimy w
bardzo cienkie plastry. Rozkładamy na talerzach.
Orzechy grubo siekamy, ser
kruszymy w rękach na małe kawałki. Rozkładamy wszystko na plastrach cukinii.
Podajemy polane oliwą i
oprószone do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz